Skip to main content
Kaffe tid

Bæredygtig kaffe

Kaffe med grøn samvittighed

Vi vil gerne levere et kvalitetsprodukt, der smager bedre end godt, samtidig med at vi passer på vores planet og de mennesker der arbejder i kaffeindustrien.

Vi mener, at det vores alles ansvar, at de ting, vi til dagligt nyder godt af, også skal give gevinst og være bæredygtigt hele vejen gennem handelsprocessen. Altså lige fra bonden der dyrker kaffetræet til dig som forbruger.

Når du køber en kaffeløsning hos Cafeu, vil du altid få en gennemtænkt løsning, der selvfølgelig har smagen og kvaliteten i højsæde, men som samtidig er tænkt ind i en fornuftig plan gennem alle led.

Dyrkning:

Vores kaffe kommer fra nogle af verdens fattigste lande. Det ville være nemt at købe billigt ind. Men vi tror på, at der skal være en fairness i prisen. Bonden, der hver dag går og dyrker træerne, skal betales rimeligt for sit arbejde. Det tror vi på højner kvaliteten. Med lidt flere penge, bliver det muligt for de lokale at blive uddannet. Det vil alt andet lige, være med til at bonden tager de rigtige valg for sin jord og produktionen af kaffen bliver bedre for miljøet. Vi har høje etiske standarder og handler kun produkter, vi kan stå inde for.

Fragten:

Hos Cafeu vælger vi en mere miljørigtig løsning, hvor rå bønnerne bliver fragtet med skib. Det betyder, at vi køber større partier ind og i alt laver vi en lavere CO2 udledning, end hvis vi købte små partier der fragtes med fly.

Produktionen:

Vi er særlig opmærksomme omkring ristningen af bønnerne. Cafeu har eget lokalt risteri og for nyligt investeret i en af verdens mest miljørigtige ristere, der stort set ikke forurener. Kafferisteren vil reducere udledningen af partikler med 99,7 %.
Vi rister selv alle vores bønner, fordi smagen udvikles i den kemiske proces, som sker inde i bønnerne. Den proces vil vi gerne være herre over.

En kaffebønne indeholder tusindvis af kemiske stoffer, som bliver nedbrudt eller ændret til de aromaer, som vi kan smage. Nogle aromaer fremhæves ved ristningen, mens andre dæmpes eller forsvinder. Kaffens bønner ristes ved meget høj varme og bønnernes temperatur kommer nemt op over 200 grader. Med Cafeus helt miljørigtige nye kafferister vil ristningen blive mere ensartet og præcis. Desuden er processen yderst energivenlig og risteren udleder stort set ingen røg. Røgen bliver simpelthen brændt af og vi vil genanvende varmen op til flere gange. På den måde passer vi på miljøet og vil genanvende den energi maskinen laver.

En normal kafferister bruger rigtig meget gas, hvilket ikke er specielt godt for arbejdsmiljøet og de personer der skal betjene kafferisteren. Cafeus kafferister er betydelig sundere med 30 % lavere gasforbrug og langt mere arbejdsmiljøvenlig.

Kaffemaskinerne:

Cafeus kaffemaskiner er installeret med en opkobling der fortæller vores hovedkontor, når du har brug for mere kaffe, eller fortæller dig når du har brug for service på din maskine. Det er selvfølgelig super smart for dig som forbruger, for du løber aldrig tør for kaffe og vi kan fjernesupportere kaffemaskinen i 70 % af tilfældene. Men det er også smart for miljøet, for vi skal ikke sende en servicemontør på forgæves køretur med produkter eller på unødig reparationsvisit. Vi kommer, når det er nødvendigt og kan fikse udfordringen her og nu og så sender vi kaffen mm. med posten. Sådan sparer vi en masse CO2 udledning, og du har altid frisk kaffe på kanden.

En Cafeu kaffeløsning, er som du kan læse her, meget mere en den enkle kop, vi reklamerer med. Det er en gennemtænkt kaffeløsning fra start til slut. Som ikke bare sikre dig en skøn kop kaffe fra eget mikro-risteri, men en kop kaffe, som du kan nyde med god samvittighed, velvidende at vi har tænkt de fornuftige miljøvalg ind i din daglige kafferutine.

Vi er klar over, vi er på en rejse og langt fra i mål. Hvis du har forslag til hvordan vi kan gøre det endnu bedre, er du altid velkommen til at kontakte os.

Få et personligt tilbud

Udfyld formularen så kontakter vi dig hurtigst muligt eller ring direkte til os på 70 70 11 28.