Ethiopia kaffe

Etiopien er fra kaffens fødested og hjemland.

Produkt beskrivelse

Cafeus Ethiopia er fra det sydlige Etiopien Sidamo, som er en af Etiopiens tre kendte kaffe regioner. Etiopien er kendt som kaffens fødested og hjemland, da det var i skoven i Kaffa-regionen, hvor man fandt at Coffea Arabica voksede vildt.

Sidamo kaffebusken dyrkes i 1.550 – 2.200 meters højde over havniveau. Området er kendetegnet ved masser af regn og frodig jord. I Etiopien er der mange kaffebønder, som ejer et lille stykke jord. Det betyder, at kaffebønderne medbringer deres høst til centrale washing stations, hvor kaffebærerne bliver bearbejdet. Cafeus Ethiopia er en washed bønne, hvilket vil sige at, efter sortering bliver bønnen presset og vasket ud af bærret inden tørreprocessen. Bønnen gennemgår derfor kun en kort fermentering, så man får bønnen så tæt på den reneste form. Derefter soltørres bønnen på ”raised beds”. Bønnerne sortes løbende så kvaliteten er i top. I løbet af dagens varmeste timer, dækkes bønnerne af plastic for at sikre, dan varmeste sol ikke udtørre bønnerne for hurtigt. Om natten, dækkes de ligeledes for at beskytte dem mod kondens.

Under bearbejdning i vores risteri, gennemgår Ethiopia en proces i en kontrolleret ristning, som sikrer en ensartethed, og fremhæver bønnens karakteristika. Kort fortalt er Ethiopia en kaffe med en meget floral og kompleks smag med stærke noter af citrus, lime og lemon, samt krafitge aromaer af grønt te, jasmin og friskt cedertræ.

Ethiopia pakkes i ½ kg poser og både som helbønne og formalet kaffe.

Varenummer:

Ethiopia Sidamo

Ethiopia er en kaffe med en meget floral og kompleks smag med stærke noter af citrus, lime og lemon, samt kraftige aromaer af grønt te, jasmin og friskt cedertræ.

76 kr.

Eks moms.

  • Oprindelse: Etiopien
  • Behandling: Soltørret på raised beds
  • Dyrket: I mellem 1550 – 2200 meters højde
  • Ristning: Mellem +
  • 100 % arabica
  • Indhold: 500 g

Kontakt os for mere info!

Og vi vender tilbage til dig.

.

Relaterede produkter

Brazil Santos

Brazil Santos en lækker kaffe med en god og rund aroma. Kaffen har…

Kun: 58 kr.

Se produkt

Kenya AA

Kenya AA dyrkes i den centrale kenyanske landbrugsjord omkring Mount Kenya…

Kun: 108 kr.

Se produkt

Honduras

Honduras er en frugtagtig kvalitetskaffe fra Mellemamerika med en god balance…

Kun: 70 kr.

Se produkt

Mangler du en kaffeautomat

Kontakt os

+45 70 70 11 28