fbpx Skip to main content
Kaffe tid

Husk den gode kaffe-kultur – den er penge værd

By 7. december 2021No Comments

Hvorfor er kaffe-kulturen vigtig?

Kaffe er forbundet med pauser, nydelse og god kultur på arbejdspladsen. Det er omkring kaffemaskinen vi mødes når der skal deles oplevelser fra weekenden, når vi skal socialisere, når vi håber på at møde hende den søde fra regnskab, eller når gode idéer skal hyldes eller skydes ned.

En kaffekultur på arbejdspladsen er med til at fremme et godt miljø, og medarbejdernes velvære hvilket styrker din forretnings produktivitet

Gang på gang er det bevist, at det er nødvendigt for vores hjerner at holde en serie pauser i løbet af dagen, for at kunne holde produktivitet og idé-flow oppe. Hvor ofte har vi ikke hørt “Jeg fik lige en god idé i pausen”.

Det er ligeledes bevist at kaffe udløser lykkehormonet dopamin, som ikke alene har indvirkning på vores koncentration og produktivitet, men har også en positiv effekt på vores humør. Der kan altså sættes lighedstegn mellem gode kaffepauser og glade medarbejdere.

Men det er ikke kun ideerne man tager med retur efter kaffepausen, det er også den gode arbejdsstemning og de gode relationer. De små pauser, giver mulighed for at styrke arbejdsfællesskabet. Når det er firmakulturen, at man uformelt kan grine og tale sammen over en kop kaffe, så bliver det meget nemmere at tage de konflikter, der kan skabe negativ indvirkning på medarbejdersnes produktivitet og arbejdsglæde.

Så de små interaktioner ved kaffemaskinen er med til at pleje omgangstonen og skaber et frirum, hvor både kreativitet og relationer kan plejes og det styrker sammenholdet og arbejdsmiljøet.

Grundlæggende kan man sige; at glade medarbejdere giver øget motivation. Det fører til øget produktivitet, som igen fører til øget indtjening.

-Så husk kaffepauserne. De er penge værd på bundlinjen!

Hos Cafeu sikrer vi at din virksomheds kaffekultur får lov til at vokse, og gøre dine medarbejdere glade.

Mangler du en kaffeautomat

Kontakt os

+45 70 70 11 28