fbpx Skip to main content

Grundlagt

Finanskrisen raser. Det er nærmest umuligt at få finansieret noget og man må næsten forære ting væk gratis for at få noget solgt… Så det var faktisk hvad vi gjorde!

Cafeu begyndte med en simpel tanke hos grundlægger, Steffan Tobiesen;

“Hvis ikke jeg kan få finansieret noget, kan andre små virksomheder heller ikke. Det må jeg kunne drage nytte af. Jeg vidste at kaffemaskiner var dyre at investere i. Så jeg købte 30 kaffeautomater, som jeg satte op, primært hos frisørsaloner her i Esbjerg. Små virksomheder som ikke selv havde råd til at købe eller finansiere professionelle automater. Så i stedet betalte de her små virksomheder hver gang de trykkede på automaten for at købe en kop kaffe.”

I starten skulle Steffan selv levere al kaffen, han måtte selv ud for at servicere maskinerne og fylde dem op med produkter… Det blev hurtigt klart at det ikke kunne komme til at købe rundt. Defor måtte Steffan finde på noget andet;

“Jeg fik udviklet et simpelt system med et sim-kort, som kunne tælle hver gang der blev brygget en kop kaffe. Men… min telefon den bimlede og bamlede hver gang der blev købt en kop kaffe. Det gav ikke mening i længden. Så jeg fik udviklet et CRM-system hvor jeg kunne følge med i forbruget på hver kaffemaskine. Med den information var det simpelt at regne ud, hvornår kunden har brug for flere produkter og sende det direkte til dem. Det sparede mig en masse tid og omkostninger ved at skulle kører ud til kunderne hele tiden. Nu kunne jeg levere kaffe og kaffemaskiner til en rigtig favorabel pris, som ikke krævede en stor investering fra kunden og ikke gav en masse besvær i hverdagen — hverken for mig eller kunden.”

Det er dette princip vores kaffeløsninger stadig bygger på i dag. Der er selvfølgelig kommet en masse nye smart-funktioner til og systemet er blevet meget mere avanceret. Men tanken er det samme som det var i starten: Vi skærer de omkringliggende omkostninger væk for at levere kvalitetskaffe til gode priser.

“Man ved hvad man betaler for og hvad man får.” – Steffan Tobiesen

Se vores koncept her.