Cappuccino og caffe latte er begge populære kaffe-drikke, men de adskiller sig i deres opskrift og servering.
Cappuccino er normalt lavet med et espresso-shot og varm mælk med mælkeskum på toppen. Forholdet mellem espresso, varm mælk og skum er normalt 1:1:1, hvilket betyder, at cappuccinoen indeholder lige dele af hver ingrediens. Cappuccinoen serveres normalt i en mindre kop, og man kan drysse lidt kakao eller kanel på toppen for ekstra smag.
Caffe latte, derimod, er normalt lavet af et espresso-shot og varm mælk. Forholdet mellem espresso og mælk er normalt 1:3 eller 1:4, hvilket betyder, at caffe latte indeholder mere mælk end espresso. Der er normalt ikke skum på toppen af caffe latte, og den serveres normalt i en større kop.
Generelt set er cappuccino mere fyldig og har en stærkere smag på grund af lige dele af espresso, varm mælk og skum. Caffe latte er mere mild og cremet, da den indeholder mere mælk end espresso. Valget mellem de to afhænger af personlig smag og præference.
Vores Cafeumat PRO 20 brygger både cappuccino og caffe latte som hver især kan indstilles efter jeres medarbejdere og kunders smag.