fbpx Skip to main content

De 10 ting du bør tænke over når du vælger kaffeløsning

Ifølge en undersøgelse udarbejdet af Epinion er 2 ud af 3 medarbejder utilfredse med kaffen på arbejdspladsen. Derfor har vi gjort det til vores opgave at rådgive virksomheder til at vælge den rigtige kaffeløsning og skræddersy kaffebrygningen såvel som aftalen til jeres medarbejderes unikke smag og behov. 

Her er de 10 vigtigste spørgsmål I bør stille jer selv, før I vælger kaffeløsning til virksomheden:

#1 Hvor meget kaffe drikker I om måneden?

Det kan være svært at få et præcist overblik over hvor meget kaffe I drikker. En gennemsnitlig dansker, drikker 3-4 kopper kaffe pr. arbejdsdag. Der er i gennemsnit 21 arbejdsdage pr. måned. Dvs. en virksomhed med 25 fuldtidsmedarbejdere drikker i gennemsnit 25 * 3,5 * 21 = 1838 kopper kaffe om måneden.

Men… I drikker måske mere eller mindre end gennemsnittet. Måske arbejder I ikke alle fuld tid eller måske er I ikke allesammen på kontoret hele arbejdsdagen. Vi hjælper jer med at udregne jeres månedlig behov og skræddersy det tilbud der giver den bedste koppris til jeres forbrug.

#2 Hvad må det koste?

For at kunne sammenligne forskellige kaffeløsninger skal I finde den totale pris for hver løsning. Hvis I kun sammenligner kopprisen giver det et skævt billede af den egetlige pris. For er leje af kaffeautomaten indregnet i kopprisen? Er service, kalkfilter, teknikertimer, osv., inkluderet eller koster det jer ekstra? Hvis I køber en kaffeautomat, har I så medregnet afskrivning, reperationer og reservedele?

Hos Cafeu tilbyder vi en pris som er nem at gennemskue og forudsigelig hver måned. Her er alle omkostninger inkluderet i prisen, inkl. leje af kaffemaskine, service og forbrug af kaffe, mælk og kakao. Aftalen er skræddersyet til jeres forbrug for at tilbyde jer den bedste pris pr. kop kaffe.

#3 Hvor mange sekunder må en kaffebrygning tage?

En kop friskkværnet, friskbrygget kaffe fra hele bønner smager bedst. Men det er ikke sikkert at I har tid til at vente mere end 10 sekunder på en kop kaffe. Hvis I skal have en hurtig kop med på farten er en automat med instantkaffe måske løsningen for jer. På Cafeus helbønne-kaffemaskiner kan vi indstille brygning, så den brygger lidt hurtigere end normalt. Det er en af de måder en Cafeu-løsning tilpasses til jeres virksomheds kaffebehov.

#4 Har I tid til rengøring af automaten?

Rengøring er tidskrævende og ofte en af de største udfordringer ved en kaffe løsning på arbejdspladsen. Vær sikker på at vælge en kaffeautomat med automatisk rensningsprogram hvis ikke I har ret meget tid til at rengøre automaten. En automat med kalkfilter sparer jer yderligere for at skulle afkalke maskinen. Begge Cafeus Cafeumater er udstyret med renseprogram og kalkfilter. 

#5 Skal kaffeautomaten være nem at betjene?

Det giver næsten sig selv at en kaffeautomat bør tre så intuitiv og brugervenlig som muligt. Jo nemmere det er at vælge den rigtige kaffe, jo bedre er oplevelsen. For mange valgmuligheder, som “ekstra mælk” eller “ekstra stærk,” er ofte mere i vejen end hjælpsomme.

Derfor kan vi justere opskrifterne på automaten til lige netop de kaffevarianter I foretrækker. Ønsker I espresso, cappuccino, americano, macchiato, kakao, osv.? Eller bare 8 udgaver af sort kaffe? Så indstiller vi Cafeumat PRO 20 til at brygge jeres ynglingsdrikke med et enkelt tryk. 

#6 Skal I købe eller leje en kaffeautomat?

Fordelen ved at købe er at I ikke forpligter jer på en længere varende aftale. Ulempen er at det kan blive dyrt i reparationer, reservedele og teknikertimer når automaten får tekniske problemer. Lejer I, er service og reparationer ofte inkluderet I prisen. Dog bør I være meget opmærksomme på hvad der er og ikke er inkluderet I jeres månedlige betaling. 

Hos Cafeu “låner” I automaten af os. Fordelen er at I har indgået en lejekontrakt på en bestemt automat. Derfor kan vi hvis det bliver nødvendigt ombytte jer automat til en ny, hvis den giver problemer som ikke kan udbedres ved et service besøg. 

#7 Skal I vælge hele bønner, instant, kapsler eller formalet kaffe?

Er smagen det vigtigste for jer, er der ingen vej udenom helbønne kaffe. Ved at kværne de hele bønner til hver brygning, får i den optimale aroma og smagsoplevelse fra kaffen. Formalet kaffe er ofte lidt billigere, men mister hurtigere smagsstofferne og duften fortager sig hurtigere. Kapsler er typisk en dyr løsning målt ifht. kvaliteten og så skaber engangs-plastikkapslerne miljømæssige udfordringer. Instantkaffe er klart den hurtigste og billigste løsning, hvis man kan leve med at smagen ikke er på niveau med frisk kaffe.

#8 Skal I have en serviceaftale?

Med en serviceaftale er I sikrede mod uforudsete ekstraregninger. Det giver en sikkerhed, i og med at I ved hvad I skal betale hver måned. Alternativet er, at I måske sparer lidt hver måned og måske kommer til at betale dyre reparationsomkostninger. Hos Cafeu er vores erfaring, at de årlige omkostninger med en serviceaftale ofte er lavere end uden. Derfor inkluderer vi altid service i prisen.

#9 Hvor fleksibel skal jeres kaffeautomat være?

Hos Cafeu har vi udviklet Danmarks mest fleksible kaffeautomat; Cafeumat PRO 20. Via vores fjernsupport, kan vi tilgå din maskine og justere kaffebrygning og opskrifter ned til de helt små detaljer. Vi kan tilpasse styrken, bryggetemperaturen, gennemløbstiden, og meget mere. Disse parametre kan markant ændre smagen på kaffen så de passer til jeres præferencer. 

#10 Kan I lide kaffen?

Kaffens kvalitet er ligegyldig hvis ikke jeres medarbejdere kan lide smagen af kaffen. Derfor er det en fordel at få en kaffekonsulent ud, så I kan smage på kaffen først. Under en prøvesmagning smager kaffen ikke nødvendigvis præcis, som I ønsker. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt, at I spørger om brygningen kan indstilles, så I får den styrke og smag I ønsker. Det er i sidste ende jer som skal drikke kaffen hver dag, så det er jeres smagsløg som bør være øverste dommer. 

Før I vælger kaffeløsning til virksomheden, bør I sammenligne tilbud:

Få specifikke tilbud, beregn og sammenlign priser, m.m., inden I beslutter jer.

Sammenlign priser

Prøv prisberegneren

Se kaffeløsning med hele bønner

Se løsning med instantkaffe

Få et tilbud tilpasset jeres behov

Modtag et uforpligtende tilbud på en kaffeløsning tilpasset jeres virksomhed. Udfyld formularen, så vil en af vores kaffekonsulenter kontakte jer for at gennemgå jeres behov. I er også velkommen til at ringe til os på 70 70 11 28.

70 70 11 28