Skip to main content
Kaffeordbog

Hvad er Caffe Lungo?

En Caffe Lungo er en populær variation italiensk variation af almindelig sort kaffe. Her brygges kaffe efter espressometoden, men ca. dobbelt så meget vand som en almindelig espresso. En caffe lungo er typisk omkring 50-75 ml. mens en espresso er 25-30 ml. Dette giver en kaffe som er mildere end espresso, men kraftigere end americano fordi al vandet løber gennem kaffen og udtrækker flere smagsstoffer og aroma.

Hvorfor vælge Caffe Lungo?

Denne variant ligger sig tættere op ad den klassiske sorte kaffe (filterkaffe) på både smag og koffeinindhold. Så hvis du syntes, at Americano er for mild eller er vant til at drikke filterkaffe, er en lungo et godt valg.

Hvor meget koffein indeholder en Caffe Lungo?

Americano indeholder ca. 68mg. koffein. Til sammenligning indeholder en kop sort americano kaffe ca. 60mg. På fuldautomatiske espressomaskiner, som vores Cafeumat PRO 20, kan vi justere ekstraktionstiden, dosering og en lang række andre parametre som påvirker smagen og koffeinindholdet.

Hvordan smager Caffe Lungo?

En caffè lungo har en mildere og mindre intens smag end en espresso, men den er mere bitter end både espresso og americano.

Smagen skyldes den længere ekstraktionstid, hvor mere vand passerer gennem kaffepulveret, hvilket trækker flere bitre og mindre søde smagsstoffer ud af kaffen. Den har dog stadig en kraftig kaffesmag, men med en tyndere og lettere konsistens end en espresso.

Sammenlignet med en americano (hvor varmt vand tilsættes espresso bagefter) kan en lungo virke mørkere og mere ristret i smagen, da den ekstra trækketid udløser flere komplekse aromaer.

Hvis du kan lide stærk kaffe med en dybere bitterhed, men uden den intense fylde af en espresso, er en caffè lungo et godt valg.

Hvilke kaffeautomater kan lave Caffe Lungo?

Bryggemetoden kræver en espressomaskine og allerhelst hele, friskristede kaffebønner. Vores fuldautomatiske espressomaskine; Cafeumat PRO 20, brygger caffe lungo præcis som på en café. Det starter med kaffebønner som males fint og presses til en “espressopuk” under tryk. Dette blandes med varm og giver den karakteristiske “crema” (espressoskum) på toppen.