Guatamala

Bønnen er fra Huehuetenango, et eneståede område til kaffeproduktion.

Produkt beskrivelse

Cafeu Guatamala bønnen er fra Huehuetenango, som er en af Guatemalas tre ikke-vulkanske regioner og den højeste og tørreste til dyrkning, hvilket gør området til et af de bedste til kaffeproduktion.

Huehuetenangos ekstreme og afsides beliggenhed kræver, at næsten alle producenter behandler deres egen kaffe. Heldigvis har regionen rigelige floder og vandløb, hvilket gør det relativt let for producenterne at oprette møller.

Strømme med varm luft stiger op fra sletterne i Tehuantepec i Oaxaca, Mexico, og her blandes den varme luft med den kølige luft, der daler ned fra Cuchumatanes-bjergene. Dette giver et mikroklima, der er beskyttet mod frost, og gør det muligt at dyrke kaffe op til 2.000 meter.Cafeu Guatamala Strictly Hard Bean (SHB), hvilket betyder at kaffen er dyrket i minimum 1200 meters højde. De høje groforhold gør, at bønnen udvikler sig langsommere og giver den effekt, at bønnen bliver kraftigere. Udover det så sorteres bønnerne efter European Preparation (EP), som sikrer at kun de fineste kaffebønner kommer i sækken og sendes.

Guatamala er en ”washed” bønne, hvilket vil sige at, efter sortering, bliver bønnen presset og vasket ud af bærret inden tørreprocessen. Bønnen gennemgår derfor kun en kort fermentering, så man får får bønnen så tæt på dens genetiske karakteristika. Derefter soltørres bønnen.

Under bearbejdning i vores risteri, gennemgår Guatamala en proces i en kontrolleret ristning, som sikrer en ensartethed, og fremhæver bønnens karakteristika. Kort fortalt er Guatamala en særdeles god kaffe med kraftig aroma og smag af moden frugt. Derudover får man en god balanceret eftersmag, krydret med chokolade og kanel, samt en lang, relativ tør og vinøs eftersmag. Guatamala pakkes i ½ kg poser og både som helbønne og formalet kaffe.

Varenummer:

Guatamala

Guatamala er en særdeles god kaffe med kraftig aroma og smag af moden frugt. Derudover får man en god balanceret eftersmag, krydret med chokolade og kanel, samt en lang, relativ tør og vinøs eftersmag.

73 kr.

Eks moms.

  • Oprindelse: Guatamala
  • Behandling: Washed
  • Dyrket: Strictly Hard Bean (SHB) over 1200 m
  • Sortering: European Preparation (EP)
  • Ristning: Mellem
  • 100 % arabica
  • Indhold: 500 g

Kontakt os for mere info!

Og vi vender tilbage til dig.

.

Relaterede produkter

Brazil Santos

Brazil Santos en lækker kaffe med en god og rund aroma. Kaffen har en let frugtsødme…

Kun: 58 kr.

Se produkt

Kenya AA

Kenya AA dyrkes i den centrale kenyanske landbrugsjord omkring Mount Kenya…

Kun: 108 kr.

Se produkt

Ethiopia Sidamo

Ethiopia er en kaffe med en meget floral og kompleks smag med stærke noter af…

Kun: 76 kr.

Se produkt

Mangler du en kaffeautomat

Kontakt os

+45 70 70 11 28