Bæredygtighed
Hos Cafeu går vi op I at de bæredygtighedstiltag vi tager, gør en reel forskel. Derfor samarbejder vi med vores leverandører, eksterne rådgivere og offentlige myndigheder om at dokumentere effekten af vores bæredygtighedsindsats.
Hos Cafeu går vi op I at de bæredygtighedstiltag vi tager, gør en reel forskel. Derfor samarbejder vi med vores leverandører, eksterne rådgivere og offentlige myndigheder om at dokumentere effekten af vores bæredygtighedsindsats.
Vi har en målsætning om at vores kunder skal vide hvad de køber hos os. Det betyder at vi er åbne om hvor kaffen kommer fra, hvordan vores produkter er produceret og hvordan vores aktiviteter påvirker vores klode.
Vores bæredygtighedsambitioner kræver mere end blot at finde små besparelser på vores co2-udledning. Vi skal gentænke måden vi leverer kaffe til vores kunder og udvikle teknologier som understøtter vores mål.
I 2021 investerede vi i en lavemissions kafferister. Anlægget er produceret i Italien og giver os en række bæredygtige fordele. Først og fremmest reducerer den udledningen af partikler i atmosfæren med 99,7%.
Vores kafferisteri benytter et cirkulært varmluftsristning. Dette vil sige, at den overvarmede luft genanvendes under ristningen, hvilket reducerer energiforbruget med 30%.
Op i mod 70 % af alle servicekald klares via fjernsupport. Med vores IoT-system kan vi fjernsupportere kaffeautomaterne fra vores kontor i Esbjerg, hvilket sparer kørsler. Enhver servicekørsel udleder CO2, så jo flere vi kan eliminere, jo mere skånsomt for miljøet.
* Vi tager forbehold for at der stadig kan være produkter på vores lager som er produceret før vi overgik til fossilfri kafferistning. Al kafferistning foregår fremadrettet uden brug af fossil gas.
”Vores arbejde med ESG-rapportering, CO₂-reduktion og andre klimatiltag har lært os at gentænke vores ressourceforbrug – til gavn for både kloden, kunderne og vores forretning.
Steffan N. TobiensenGrundlægger & direktør
Hvordan vi reducerer produktion af affald i første omgang
Hvordan vi genbruger produkter og materialer i deres nuværende form
Hvordan vi omformer brugte materialer til nye produkter
Hvordan vi genvinder nytteværdi af affald
Deponering og endelig bortskaffelse af affald
Vi har indgået et partnerskab med KosanGas om at sikre at al kaffen på vores risteri ristes uden brug af fossil gas.
Vi har udarbejdet en Livscyklusanalyse (LCA) for at give et retvisende billede af hvor meget CO2 en kop kaffe udleder. For at give et reelt billede af udledningen, har vi medregnet CO2-udledningen fra fremstilling af og brug af kaffemaskinen. Se hvad beregningen præcis medtager herunder eller bestil en kopi af vores LCA-rapport her:
Vores Life Cycle Assessment (LCA) rapport beskriver den samlede miljøpåvirkning af hele kaffeløsningen. Dvs. inkl.:
Produktion af kaffeautomat
Dyrkning af bønne
Ristning af kaffe + emballering
Brugsfase
Efter endt levetid
Ved selv at udvikle og servicere vores Cafeumater™, kan vi genbruge alle fungerende dele fra de udtjente kaffemaskiner, vi modtager fra vores kunder. Dermed reducerer vi behovet for at producere nyt, hvor det kan undgås. Dermed kan vi betydeligt forlænge levetiden og værdien af vores udstyr.
Vi arbejder aktivt for at nedbringe miljøpåvirkningen forbundet med vores brug af emballage. Derfor er vi skiftet til kaffeposer af genanvendelige materialer i 1kg. format. De nye poser til vores kaffebønner, har reduceret vores emballage forbrug med 30%.
En ESG-rapport (Environmental, Social & Governance) er en rapportering af virksomhedens indsats og resultater inden for miljø (E), socialt ansvar (S) og god selskabsledelse (G). Rapporten giver indsigt i, hvordan virksomheden arbejder med bæredygtighed, medarbejderforhold, etik, diversitet og ledelsesstrukturer.
Formålet er at skabe gennemsigtighed for investorer, kunder og andre interessenter – og dokumentere, hvordan virksomheden tager ansvar for både mennesker og planeten, samtidig med at den driver en sund forretning.
Siden vi begyndte i 2010, har vi haft en ambition om at forbedre kaffen på danske arbejdspladser, samt i hotel- og restaurantionsbranchen. Herunder ønsker vi at levere den bæredygtige kaffeløsning. Vi er klar over, vi er på en rejse og langt fra i mål. Men vi tager hele tiden små skridt mod den kop kaffe der passer bedst muligt på miljøet. Kaffen ristes i Danmark for at levere frisk kaffe til vores kunder og spare de mange liter diesel det koster at transportere den tværs gennem Europa.
En LCA-rapport (Life Cycle Assessment) er en systematisk analyse af et produkts eller en tjenesteydelses miljøpåvirkning gennem hele dets livscyklus – fra råmaterialer og produktion til brug, bortskaffelse og evt. genanvendelse.
Formålet med en LCA er at identificere, måle og reducere miljøpåvirkninger som CO₂-udledning, energiforbrug og ressourceforbrug, så virksomheder kan træffe mere bæredygtige og dokumenterede valg.